Кабмін затвердив нові норми та порядок організації харчування у закладах освіти.

Кабінет Міністрів України затвердив нові норми та порядок організації харчування у закладах освіти.

Й ось декілька змін:

🍏 Енергетична та поживна цінність їжі має відповідати віку школяра (обід дитини з 6 до 11 років повинен мати енергетичну цінність 630-735 ккал, дитини 11-14 років — 720-840 ккал, підлітків віком 14-18 років — 810-945 ккал).

🍏 Овочі та фрукти мають бути у меню щодня. Кожна порція — 100 грамів.

🍏 У документі зазначається й добова потреба у рідині (вода та безкалорійні напої без урахування рідких страв та напоїв із калоріями: соків, молочних напоїв тощо): з 6 до 11 років це 1,5-2 літри, з 11 до 14 — 1,7-2,3 літра, з 14 до 18 — 2,3-3,2 літра).

0